Boerderij

Wij zijn een boerenbedrijf met oog voor kwaliteit, koe en omgeving.
Wij spannen ons in om ervoor te zorgen dat de koeien melk van de hoogste kwaliteit geven.
Hierin is onder meer de zorg voor gezonde koeien, zorgvuldig en tijdig onderhoud van melkmachines en melkkoeltanks en de kwaliteit van water en voer van groot belang.
 
In de winter staan alle dieren in een moderne  en ruim opgezette stal, maar in het voorjaar gaat het melkvee naar buiten voor de weidegang. Dit is diervriendelijk en ook beter is voor de gezondheid van de koeien. Tevens is een landschap zonder grazendende koeien niet denkbaar in deze tijd.

De stal is zo gebouwd dat er veel daglicht binnen komt. Door de ruime opzet hebben de koeien en het jongvee voldoende bewegingsvrijheid. In de zomer kunnen de zijkanten worden verwijderd en in de winter beschermen deze de koeien tegen de koude wind.

Iedere koe heeft een computergestuurde voersensor om de hals. Deze regelt de hoeveel krachtvoer per koe afzonderlijk. Tegen de jeuk is er een borstel aanwezig. Deze volgt automatisch de bewegingen van de koe. De koeien genieten van deze heerlijke massage en ze staan er regelmatig bij.

Het jongvee krijgt totdat ze tien maanden oud zijn wei van de kaasboerderij die overblijft na het productieproces van de kaas. Bij het jongvee zorgt de sensor voor de hoeveelheid wei dat hij mag nuttigen. Dit nieuwe systeem is hiervoor speciaal ontwikkeld.

Fotoalbum boerderij